Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ένα πεντανόστιμο γλυκάκι για σήμερα-Vegan Cheesecake

πεντανόστιμο και υγιεινότατο γλυκάκι!
Vegan Cheesecake!!
υπέροχη υφή,υπέροχη γεύση!
δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι φτιαγμένο από ζωική κρέμα τυριού!

υλικά για την κρέμα:
3 κούπες ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς
1/4 κούπα χυμό λεμονιού
3/4 κούπα σιρόπι αγαύης
3/4 κούπα λάδι καρύδας
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
Μαρμελάδα βύσσινο ή της αρεσκείας σας
Για την βάση:
1 πακέτο 250γρ. μπισκότα ολικής Digestive
100γρ. φυτική μαργαρίνη (Χωριό με Ελαιόλαδο)
και:
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και την τοποθετούμε σε φόρμα διαμ. 25εκ. και τα ανακατεύουμε μαζί με τη λιωμένη φυτική μαργαρίνη. Πιέζουμε και απλώνουμε πολύ καλά σε σε όλο τον πάτο της φόρμας για να δημιουργήσουμε την βάση του μπισκότου.

Σε ένα δυνατό μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους που έχουμε μουλιάσει από βραδύς με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε πολύ καλά έως ότου έχουμε μια αφράτη και λεία κρέμα χωρίς καθόλου κομματάκια κάσιους.
Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ δεν θα λιώσουν τελείως τα κάσιους, θα υπάρχουν τρίμματα αλλά πάλι θα είναι πεντανόστιμο.
Απλά δεν θα είναι η κρέμα λεία.

Ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να σφίξει το μείγμα μας πιο γρήγορα για να απλώσουμε την μαρμελάδα. Βγάζουμε από την κατάψυξη και απλώνουμε την μαρμελάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η κρέμα θα έχει σφίξει τελείως την επόμενη μέρα.
Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε την ίδια μέρα μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.

Για ωμοφαγική βάση:
1 κούπα Αμύγδαλα μουλιασμένα από βραδύς
1 κούπα Καρύδια μουλιασμένα από βραδύς
½ κούπα Χουρμάδες (αφαιρούμε το κουκούτσι)
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες και χτυπάμε ελαφρά μερικές φορές μέχρι να γίνουν κομματιαστούν ελαφρά και μετά προσθέτουμε και τα καρύδια, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.

Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε πιάτο για πίτα ή ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και πιέζουμε ελαφρά το μείγμα να απλωθεί καλά δημιουργώντας την βάση.
taneatisgaleras.blogspot.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr
photo:freepik.com