Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

20 σύλλογοι διοργανώνουν εκδήλωση για τις Ανεμογεννήτριες στο Μαντούδι Ευβοίας

Αγαπητοί Φίλοι
Σας ενημερώνουμε για τη σημαντική αυτή εκδήλωση που θα γίνει στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. 
Οι αιτήσεις αδειών στην Εύβοια ανηφορίζουν στο νησί και ακουμπούν πλέον και τον πυρόπληκτο δήμο μας, αν και όχι στις καμένες περιοχές. 
Οι πολίτες όμως δείχνουν πρωτοφανή εγρήγορση. 
Ποτέ στον Δήμο μας δεν συνεργάστηκαν τόσοι σύλλογοι για ένα οποιοδήποτε θέμα.
Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Όσοι πιστοί προσέλθετε. 
Οι υπόλοιποι, παρακαλούμε βοηθήστε για την ενημέρωση.
Νέλλη, Ιωάννης

Δελτίο Τύπου
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 6μμ, θα πραγματοποιηθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ, ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες που διοργανώνουν 20 σύλλογοι και συνεταιρισμοί του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Αφορμή για την εκδήλωση αυτή είναι το σχέδιο εγκατάστασης 98 ανεμογεννητριών σε δημόσιες εκτάσεις σε Ταναΐδα-Πυξαριά, των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και Ευβοϊκός Άνεμος, που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση τέλη Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου.
Θα μιλήσουν οι:
Μαρία Καραμανώφ, πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ.
Σοφία Παυλάκη, δικηγόρος, μέλος επιστημονικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας
Βάννα Σφακιανάκη, αρχιτέκτονας, μέλος της Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον
Άκης Παπασαράντης, μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων
Οι ομιλίες θα καλύψουν τα εξής θέματα: το νομικό καθεστώς της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε δάση και αναδασωτέα, η αποθήκευση ενέργειας, οι επιδράσεις της εγκατάστασης, τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, η επίδραση των ΑΠΕ στην κλιματική αλλαγή, η διαμόρφωση της τιμής του ρεύματος και η εισροή του στο δίκτυο ενέργειας, το όφελος για την τοπική κοινωνία, κ.ά.
Το συγκεκριμένο έργο των 98 ανεμογεννητριών βρίσκεται μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 (GR2420011), που περιλαμβάνει τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ – SPA) για τα Πουλιά, αλλά και τον βιότοπο «Όρος Πυξαριάς Ευβοίας».  
Η μελέτη αφορά τις θέσεις «Κερασιά», 
«Κατάρτι – Ανεμίτσα», 
«Ανεμίτσα ΙΙ», 
«Πυξάρια ΙΙ», 
«Πριονάς ΙΙ», 
«Γερακοβούνι ΙΙ», 
«Γερακοβούνι – Βασκαντήρα ΙΙ», 
«Ταναΐδα»,  
«Καλπακόβραχος», 
«Ψηλός Βράχος» και «Τσαγκαράκι - Πέτρες» συνολικής ισχύος 279,6 MW.  
Η χωροθέτηση γίνεται πολύ κοντά σε χωριά (π.χ. Βλαχιά, Αγία Σοφία, Αγριοσυκεά, Κοτσίκια, Νίκη, Λιμνιώνα, Γλυφάδα, Πλατάνια κ.ά.). 
Επίσης, τμήμα του συνοδού έργου της εναέριας γραμμής μεταφοράς Υψηλής Τάσης διέρχεται των οικισμών «Σταυρός» και «Χλόες».  
Εκτός από τους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, στο έργο εμπλέκεται και ο Δήμος Λοκρών, Φθιώτιδας, λόγω της κατασκευής υποθαλάσσιας γραμμής μεταφοράς μήκους 25,82 km από τις όχθες τις Εύβοιας έως το λιμάνι της Λάρυμνας.
Στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας υπάρχει αδειοδότηση για ανεμογεννήτριες που ανακοινώθηκε αμέσως μετά την πυρκαγιά του 2021, η οποία έχει ανακληθεί για αόριστο χρονικό διάστημα λόγω των αντιδράσεων. 
Το 2022 τέθηκαν παρόμοια αιτήματα για την περιοχή Γεροβουνό, Κηρίνθου. Επιπρόσθετα, έχουν κατατεθεί αιτήσεις για εγκαταστάσεις εκτάσεων μπαταριών σε όλη την κεντρική και Βόρεια Εύβοια, αλλά και μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Έτσι, η ανάγκη για δημόσια συζήτηση και ανταλλαγή επιχειρημάτων σχετικά με αυτά τα ζητήματα είναι άμεση.
Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εξής σύλλογοι του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
Πολιτιστικός-Περιβαλοντικός Σύλλογος Ελυμνίων “ΜΑΚΙΣΤΟΣ”,  
Η Φωνή του Δάσους, 
Εμπορικός Σύλλογος Μαντουδίου, 
Ενεργοί Πολίτες Κηρίνθου, 
Χορευτικός Πολιτιστικός σύλλογος Μαντουδίου “ΜΑΚΙΣΤΟΣ”, 
Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχριών “ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”,  
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λίμνης,  
Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών, 
Εμπορικός Σύλλογος Ροβιών, 
Χορευτικός Όμιλος Κηρέως “ΟΙ ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ”, 
Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχιάς “ΠΥΞΑΡΙΑΣ”, 
Αγροτικός Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Ροβιών, 
Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων, 
Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αχλαδίου, 
Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Διαχείρισης Αδιαιρέτου Δάσους Αχλαδίου,  
Σύλλογος Απανταχού Αχλαδιωτών. 
Εργαστήρι Θεάτρου Τέχνης και Πολιτιστικών Δράσεων “ΙΟΚΑΣΤΗ”, 
Σύλλογος για την Ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας “Αιγαίας”, 
Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Μαντουδίου, 
Πολιτιστική Φιλοδασική Ένωση Αγίας Άννας.
Την εκδήλωση υποστηρίζει το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, ένας από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρισμένους φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον και τη νομική επιστήμη.

herbs quotes...όταν με ρώτησαν είπα - "...η βασική αιτία των ανισορροπιών του οργανισμού μας είναι ένας συνδυασμός κακής διατροφής, έλλειψης ενδιαφερόντων, καθιστικής ζωής και έκθεσης σε περιβαλλοντικές τοξίνες.

 ... όταν με ρώτησαν είπα πως πρέπει να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους γύρω μας, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους,
να γνωρίσουν τις φυσικές θεραπευτικές πρακτικές, ώστε να ακολουθήσουν μια πορεία φυσικής υγείας και ευεξίας!!!
... όταν με ρώτησαν είπα πως η φιλοσοφία μου για την υγεία και την ευεξία μας, επικεντρώνεται γύρω από την έννοια της υποστήριξης των φυσικών διεργασιών του σώματός μας!!!
Το σώμα μας έχει μια έμφυτη νοημοσύνη και ικανότητα να λειτουργεί σωστά και οι φυσικές θεραπείες και πρακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της ισορροπίας μας και της ζωτικότητας μας!!!

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Zenit 12XP - η φωτογραφική μηχανή που χρειάζεται όποιος θέλει να μάθει τα μυστικά της τέχνης της φωτογράφισης και της φωτογραφίας!

Η φωτογραφική μηχανή που χρειάζεται όποιος θέλει να μάθει τα μυστικά της τέχνης της φωτογράφισης και της φωτογραφίας!
 περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6938579262
Η Zenit 12 πρωτοκυκλοφόρησε το 1983 και το μοντέλο XP προορίζονταν για εξαγωγή εξού και το XP από το export
Η 12XP ήταν η εξέλιξη μιας σειράς δημοφιλών σοβιετικών SLR που ενώ δεν είχαν τις φοβερές τεχνολογίες, είχαν όμως εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή για αυτό και έμειναν γνωστές ως “τα Ρώσικα τανκ”και βέβαια είχαν όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται μια φωτογραφική μηχανή.
Η Zenit 12XP έχει
TTL ηλεκτρονικό φωτόμετρο κέντρου βάρους,
βιδωτή άρμοση φακού M42,
υφασμάτινο φωτοφράχτη,
ταχύτητες T,B,30, 60, 125, 250, 500, hot shoe για ηλεκτρονικό φλας με συγχρονισμό στο 1/30, σύστημα αυτοφωτογράφισης και έναν σταθερό φακό Helios 58mm f:2 και ζύγιζε κοντά στο 1 κιλό.
Η 12xp είναι ένα μεταγενέστερο μοντέλο της αξιόλογης αλλά βασικής Zenit SLR.
Για αυτό θα βρούμε στην XP ένα μετρητή που είχε δύο λυχνίες LED: μία για την ένδειξη της έκθεσης και μία για την υποέκθεση. 
Όταν και οι δύο λυχνίες LED ήταν αναμμένες, αυτό σήμαινε ότι το διάφραγμα και η ταχύτητα έχουν ρυθμιστεί σωστά και η μηχανή είναι έτοιμη για λήψη.
Κατασκευάστηκε μεταξύ 1983 και 1994.
Η συγκεκριμένη που σας παρουσιάζω έχει σειριακό αριθμό που ξεκινάει από το 86, που δηλώνει το έτος κατασκευής της, το 1986.
Είναι σε άριστη κατάσταση, μια μηχανή που κάλλιστα μπορεί να την εμπιστευτεί κάποιος που ξεκινάει να μάθει την τέχνη και τα μυστικά της φωτογράφισης και της φωτογραφίας.
Ο φακός δίνει πολύ καλή ποιότητα εικόνας με bokeh που συναρπάζει.
Ο φακός Helios βασίστηκε στον θρυλικό Biotar Zeiss 58 mm f/2.0 και θεωρείται ο πιο ακριβός της σειράς.
Οι ευκρινείς και καθαρές εικόνες και η δυνατότητα δημιουργίας λήψεων με bokeh είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του φακού.
Χρήση του μετρητή
Έχοντας εστιάσει στο θέμα, ρυθμίζουμε τον δακτύλιο διαφράγματος του φακού στη μέση του εύρους -π.χ. f/8 και πατάμε το κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου περίπου μέχρι τη μέση.
Αυτό θα ενεργοποιήσει τον μετρητή και θα ανάψει μία από τις δύο κόκκινες λυχνίες στη δεξιά πλευρά του πλαισίου προβολής.
Εάν είναι το επάνω, αυτό υποδεικνύει υπερέκθεση και ο δακτύλιος διαφράγματος πρέπει να περιστραφεί δεξιόστροφα, μειώνοντας έτσι την ποσότητα του φωτός που φτάνει στο φιλμ.
Εάν ανάψει η χαμηλότερη λυχνία υποδηλώνει υποέκθεση και ο δακτύλιος διαφράγματος πρέπει να γυρίσει αριστερόστροφα. 
Γυρίζουμε μέχρι και οι δύο λυχνίες να αναβοσβήνουν γρήγορα διαδοχικά - αυτή είναι η σωστή έκθεση.
Εάν δεν είναι δυνατόν να αναβοσβήσουν και οι δύο λυχνίες διαδοχικά ακόμη και στο τέλος του εύρους του δακτυλίου διαφράγματος , τότε αλλάζουμε τον επιλογέα ταχύτητας κλείστρου προς τα πάνω ή προς τα κάτω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Ο μετρητής που είναι τοποθετημένος στο Zenith 12 XP είναι πολύ ευαίσθητος και σε ορισμένες περιπτώσεις οι ενδεικτικές λυχνίες μπορεί να μετακινηθούν από πάνω προς τα κάτω χωρίς ενδιάμεσο στάδιο "αναβοσβήματος"
Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε την έκθεση στο σημείο της αλλαγής από πάνω προς τα κάτω όταν το πλάτος του σύγχρονου φιλμ θα μας δώσει ακόμα τη σωστή έκθεση.
Τεχνικές Προδιαγραφές
Brand: Zenit
Model: 12 XP
Format: 35 mm
Origin: U.R.S.S
ISO: ISO 16 to 500
Ταχύτητες: 1/30, 1/60, 1/125, 1/250, 1/500 και Bulb mode/αυτοφωτογράφιση
Lens Series: Helios 58 mm f/2.0
Βάρος: 0.95 kg
Αυτή τη  φωτογραφική μηχανή, μπορούμε να την έχουμε μαζί μας παντού και μπορούμε να χρησιμοποιούμε όλα τα είδη των films, όπως έγχρωμα αρνητικά, 
διαφάνειες, ασπρόμαυρα.
Μπορούμε επίσης να τραβήξουμε εκπληκτικές φωτογραφίες με θολό φόντο ή τοπία, ενώ όλα τα υπόλοιπα να είναι απολύτως εστιασμένα.
Μπορούμε να βάλουμε φλας και να παίξουμε με αυτό τη νύχτα ή να ρυθμίσουμε τον χρονοδιακόπτη αυτοφωτογράφησης... οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!
 Η φωτογραφική μηχανή δίνεται με τη θήκη της και με τις μπαταρίες της. - τιμή 150 euro - περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6938579262