Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Γεωμηχανική

Με την γεωμηχανική* και την πρόσθεση SO2 στη στρατόσφαιρα θα εμφανισθούν νέοι λοιμοί, όπως θα ήθελε ο... WHO
❏ Με τη γεωμηχανική, προσθέτοντας σωματίδια SO2 (Διοξειδίου του Θείου) στη στρστόσφαιρα, μπορεί να αυξηθεί η ανακλαστικότητα της γής στο ηλιακό φώς αλλά
1. θα μειωθούν οι βροχοπτώσεις,
2. θα αλλάξουν τα περιφερειακά κλίματα με δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις, όπως οι λοιμοί
3. δεν θα ψύχονται οι πόλοι τόσο πολύ όσο οι τροπικοί, επομένως ο υπόλοιπος πλανήτης θα πρέπει να ψύχεται κάτω από τα προβιομηχανικά επίπεδα για να σταματήσει να λιώνουν οι πολικοί πάγοι
5. δεν θα περιοριστεί η οξύτητα των ωκεανών
6. εάν τα επίπεδα CO2 συνεχίσουν να αυξάνονται, ο πλανήτης θα ζεσταθεί γρήγορα εάν σταματήσαμε να εγχέουμε SO2 στη στρατόσφαιρα
7. ο ουρανός θα φαίνεται πιό λευκός
❏ Aν αφαιρεθεί το διοξείδιο του άνθρακα, τότε θα μειωθεί η παραγωγή στη γή, καλλιέργειες και κτηνοτροφία.
❏ O Biden ξέχασε και το διοξείδιο του άνθρακα και τα τοξικά που παράγονται τόσα χρόνια απο τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα οποία αντίστοιχα αυξάνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΚΕΗΤΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝΔΡΑ;;
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.
Ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι η φύτευση δέντρων για την επίλυση της κλιματικής κρίσης είναι «απόλυτη ανοησία» ‼️
«Είμαστε άνθρωποι της επιστήμης ή είμαστε οι ηλίθιοι.''
ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. 
ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΕΑΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ.
ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΜΕ ΤΗΝ 3Δ Α.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΜΥΣΤΙΚΗ.
India and Atmospheric Sulfate Injection: ένα δίκοπο μαχαίρι
Του Thomas Lutken
Πώς η κορυφαία προτεινόμενη μέθοδος γεωμηχανικής θα μπορούσε να πυροδοτήσει σύγκρουση όπου ο κόσμος χρειάζεται συνεργασία.
Καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται πιο εμφανείς, πολλοί στην περιβαλλοντική κοινότητα στρέφονται προς τη σκόπιμη χειραγώγηση του κλίματος της Γης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 
Μια συχνά διαφημιζόμενη μέθοδος είναι η έγχυση θειικού άλατος στην ατμόσφαιρα, η οποία θα μπορούσε να δροσίσει τον πλανήτη μας που θερμαίνεται. 
Ωστόσο, οι περιορισμοί της τεχνολογίας πρέπει να μετριάσουν τις ελπίδες για μια θαυματουργή θεραπεία για την κλιματική αλλαγή. 
Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι ακούσιες παρενέργειες να μην δημιουργήσουν διχασμούς στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής απειλής.
Η γεωμηχανική είναι η χειραγώγηση των φυσικών διεργασιών της Γης για την αλλαγή τους.
Η Ινδία έχει πειραματιστεί με τη γεωμηχανική στο παρελθόν. Μόλις το 2005, αρκετές ινδικές πολιτείες χρησιμοποίησαν τη σπορά σύννεφωνγια την αύξηση των τοπικών βροχοπτώσεων.
Οι λύσεις γεωμηχανικής για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής έρχονται κυρίως σε δύο μορφές - αφαίρεση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και διαχείριση ηλιακής ακτινοβολίας.
Οι μέθοδοι απομάκρυνσης του CO2 κυμαίνονται από την απλή φύτευση δέντρων έως την άντληση υγρού CO2 βαθιά κάτω από το έδαφος.
Μερικοί ερευνητές προτείνουν ακόμη και τη λίπανση τμημάτων του ωκεανού για να προκαλέσει μια άνθιση φυκιών, τα σώματα των οποίων θα βυθίζονταν στη συνέχεια, δεσμεύοντας άνθρακα στον πυθμένα του ωκεανού.
Η διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας, από την άλλη πλευρά, μειώνει την ποσότητα της ενέργειας του Ήλιου που προσπίπτει στην επιφάνεια της Γης.
Αυτό μπορεί να γίνει με μερικούς τρόπους, αλλά η πιο συχνά προτεινόμενη ιδέα είναι η έγχυση θειικού άλατος στην ατμόσφαιρα .
Αυτή είναι επίσης μια από τις πιο αμφιλεγόμενες επιλογές γεωμηχανικής και αυτή με τη μεγαλύτερη συνάφεια με την Ινδία.
Η ιδέα πίσω από την ατμοσφαιρική έγχυση θειικών είναι η έγχυση μικρών αερομεταφερόμενων σωματιδίων (αεροζόλ) στη στρατόσφαιρα.
Αυτά τα σωματίδια θα αντανακλούν ένα μικρό ποσοστό της ενέργειας του Ήλιου πίσω στο διάστημα, δροσίζοντας έτσι τον πλανήτη.
Με την εισαγωγή αυτών των αερολυμάτων πάνω από την τροπόσφαιρα (όπου σημειώνονται βροχοπτώσεις), μπορούν να παραμείνουν στην ατμόσφαιρα για περίπου δύο έως τρία χρόνια.
Παρά τα οφέλη της ψύξης του κλίματος αυτής της τεχνικής, εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανές παρενέργειες.
Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, για παράδειγμα, αναφέρει την καταστροφή του όζοντος ως μια πιθανή επιβλαβή συνέπεια της έγχυσης θειικών αλάτων, η οποία θα μπορούσε να αναιρέσει την ανάκτηση του όζοντος δεκαετιών. 
Η έγχυση θειικού άλατος αποτυγχάνει επίσης να αντιμετωπίσει την οξίνιση των ωκεανών, καθώς η συγκέντρωση του ατμοσφαιρικού CO2 θα παραμείνει υψηλή και σε αυξανόμενη τροχιά.
Μια πρόσφατη μελέτηδιαπιστώνει ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις στις τροπικές περιοχές μειώνουν τις βροχοπτώσεις των μουσώνων, προκαλώντας «σημαντικό αντίκτυπο στην κατανομή των βροχοπτώσεων, στους υδάτινους πόρους και στο οικοσύστημα».
Ομοίως, η έγχυση θειικού άλατος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον μουσώνα της Ινδίας, οδηγώντας σε εκτεταμένες αποτυχίες των καλλιεργειών σε μια χώρα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική της οικονομία.
Εάν η διεθνής κοινότητα άρχιζε τις ενέσεις θειικού άλατος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πιθανότατα θα αναγκάσει την Ινδία να απομακρυνθεί από οποιαδήποτε συνεργασία και θα μπορούσε ακόμη και να πυροδοτήσει προσπάθειες αντι-γεωμηχανικής από την Ινδία.
Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ενέσεις θειικού άλατος για να επιβραδύνουμε την κλιματική αλλαγή, η Ινδία είναι απαραίτητος και αναπόσπαστος εταίρος αυτής της διαδικασίας.
*γεωμηχανική -  η προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος της γης με τη συνδρομή μηχανικών μέσων και γενικότερη ανθρώπινη παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου