Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Πώς φτιάχνω άλμη για φέτα, τελεμέ, γιδοτύρι

     
Πώς συντηρούνται τα τυριά άλμης
Τυριά άλμης είναι η φέτα, ο τελεμές, το γιδοτύρι κι άλλα λευκά, σκληρά ή ημίσκληρα τυριά, με πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά.
Τα ελληνικά τυριά άλμης είναι μόνο μαλακά
Τα τυριά αυτά, είτε τα αγοράζει κανείς συσκευασμένα, είτε χύμα, από τον πάγκο των τυριών (όπου διατηρούνται σε άλμη), πρέπει να καταναλώνονται σχετικά γρήγορα, μέσα σε 4-5 μέρες, αλλιώς, για να συντηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα, είναι απαραίτητη η άλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου