Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Χωρίς... τέρμα ο θόρυβος από τα τρόλεϊ στην Παπαφλέσσα

Σε «πινγκ-πονγκ» ανάμεσα σε συναρμόδιους φορείς έχει εξελιχθεί η αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που ταλαιπωρεί τους περιοίκους στο τέρμα των τρόλεϊ στο Γαλάτσι.

Ο χώρος που διατίθεται για τις γραμμές 5 και 14 βρίσκεται στη στενή οδό Παπαφλέσσα και είναι συχνό το φαινόμενο να σταθμεύουν τέσσερα ή και πέντε οχήματα, εμποδίζοντας την κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα είναι ο συνεχής θόρυβος που προκαλείται από τα κλιματιστικά των σταθμευμένων τρόλεϊ.

Οι περίοικοι επιστράτευσαν πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία, η οποία έκανε αυτοψία σε πολυκατοικίες που βρίσκονται δίπλα στο τέρμα των τρόλεϊ.
Το συνεργείο παρέμεινε στην περιοχή επί δύο ώρες κοινής ησυχίας και μέτρησε έως και 70 ντεσιμπέλ σε μπαλκόνι δεύτερου ορόφου, ένδειξη που υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια.

Στην έκθεση που υποβλήθηκε και διαθέτει η «Εφ.Συν.», επισημαίνεται ότι για κάθε 3 ντεσιμπέλ πάνω από το όριο το ανθρώπινο αυτί διπλασιάζει την αίσθηση του θορύβου.
«Στιγμιαίες τιμές δεικτών θορύβου εκτός των ορίων που προβλέπονται για τον οδικό θόρυβο» διαπίστωσε και η διερευνητική μέτρηση που έκανε εργαστήριο του Πολυτεχνείου για λογαριασμό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ).

Σε απάντηση της διοίκησης προς τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργο Δημαρά, Γ. Μιχελογιαννάκη και Γιώργο Τσόγκα), ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι τα τρόλεϊ έχουν ελεγχθεί και έχουν πιστοποιητικά που δείχνουν ότι πληρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
Αποδέχεται ωστόσο ότι «ο προκύπτων θόρυβος οφείλεται στη λειτουργία των κλιματιστικών», που είναι απαραίτητα για την τήρηση ικανοποιητικής θερμοκρασίας για τους οδηγούς και τους επιβάτες. Για τη μείωση της ηχορύπανσης ο ΟΑΣΑ έχει προτείνει τη μεταφορά της μίας από τις δύο αφετηρίες σε νέα θέση.

Σε έγγραφό του προς τη δημοτική αρχή Γαλατσίου έχει προτείνει την οδό Ορφέως, που βρίσκεται δίπλα σε έναν χώρο πρασίνου, μεταξύ των οδών Αιγοσθενών και Αγίας Ειρήνης.
Για την αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει αντιδρόμηση ή αμφιδρόμηση σε ένα τμήμα της οδού Αγίας Ειρήνης και να απαγορευτεί η στάθμευση.
Εδώ και πέντε μήνες ο δήμος δεν έχει υποβάλει την απάντησή του στην πρόταση ώστε να προχωρήσει η μεταφορά του τέρματος σε άλλη θέση.

«Αρνείται ακόμα και να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο», είπε στην «Εφ.Συν.» εκπρόσωπος των περιοίκων της οδού Παπαφλέσσα.
Εχουν ζητήσει επίσης την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, που απευθύνθηκε και στην ΟΣΥ, τον δημόσιο φορέα των λεωφορείων και των τρόλεϊ της πρωτεύουσας, η οποία όμως δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα που της έθεσε η ανεξάρτητη αρχή.

πηγή του άρθρου:
http://www.efsyn.gr/arthro/horis-terma-o-thoryvos-apo-ta-trolei-stin-papaflessa
Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα
~~~~~~~~~~~~~~
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου