Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

το γλυκό μας για σήμερα-πεντανόστιμο μηλαράκι στο φούρνο

το γλυκάκι μας για σήμερα είναι ένα απλό,εύκολο και γρήγορο αλλά πεντανόστιμο και υγιεινότατο τραγανό μηλαράκι!

και θα χρειαστούμε
τέσσερα με πέντε μεγάλα μήλα
ένα φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ένα φλιτζάνι ζάχαρη
ένα κουταλάκι αλάτι
ένα αυγό
μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
σε ένα μπολ ανακατεύουμε
ένα κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι κουρκούμι
στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο!
και
ανοίγουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους  180°
καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες-αν τα μήλα μας είναι οργανικά και βιολογικά αφήνουμε και τη φλούδα!
τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι το αλεύρι,τη ζάχαρη,το αλάτι και το αυγό,ή αν δεν μας βολεύει το πιρούνι ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μικρά τριμματάκια-ψιχουλάκια.
και
απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα,ραντίζουμε με το λάδι
και πασπαλίζουμε με το μείγμα της κανέλας!
ψήνουμε στους 180° για 30 ή 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο που έχουμε,μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκάκι μας!
κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να βλέπουμε  σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του γλυκού μας φυσαλίδες από τα υγρά του μήλου που βράζουν!
σερβίρουμε τα μήλα μας ζεστά σε πυρίμαχα μπολ!
αν είναι καλοκαίρι μπορούμε να τα σερβίρουμε με παγωτό!!!!
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr