Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί Πολίτες:Γονείς σε επαγρύπνηση! Σε ποια επιστημονικά δεδομένα στηρίζεται η απόφαση για άδεια επείγουσας χρήσης σε παιδιά; Ποιος παίρνει την ευθύνη;

Γονείς σε επαγρύπνηση! 
Σε ποια επιστημονικά δεδομένα στηρίζεται η απόφαση για άδεια επείγουσας χρήσης σε παιδιά; 
Ποιος παίρνει την ευθύνη;
Από το ιστολόγιο ΛΟΙΜΩΞΗ / INFECTION του Παιδιάτρου Λοιμωξιολόγου κυρίου Ιωάννη Καβαλιώτη
Ένας επιστήμονας που ξεχωρίζει για την επιστημονική του τεκμηρίωση, το ήθος και την αγάπη του για τον άνθρωπο, είναι ο Παιδίατρος Λοιμωξιολόγος και πρώην διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Καβαλιώτης. 
Είναι ένας από τους επιστήμονες που εν εποχή κορωνοιού αποκλείστηκε από όλα τα ΜΜΕ αν και είναι ένας από τους ελάχιστους γιατρούς της χώρας μας, που έχει ασχοληθεί τόσο εκτεταμένα με τα εμβ0λια και μέσα από τα βιβλία του και τη θητεία του στο νοσοκομείο μαθήτευσαν πολλοί γιατροί. 
Ένας γιατρός που στήριξε από την αρχή την προσπάθειά μας στην σύνταξη και διάδοση της επιστολής και τον ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό.
*. Είναι σημαντικό να ενημερώνονται όλοι οι γονείς, όλοι οι πολίτες! 
Η βοήθεια που δίνετε με την υπογραφή σας , με την πρόσκληση φίλων στην ομάδα μας και με την κοινοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ για την ενημέρωση όλων των πολιτών και την συλλογή υπογραφών είναι πολύτιμη. 
Το άρθρο του γιατρού:
 KOΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΙΔΥΝΑΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΕ ΒΡΕΦΗ
Ο FDA ενέκρινε, με άδεια επείγουσας χρήσης, το διδύναμο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για την COVID-19 σε βρέφη και παιδιά 6 μηνών έως 4 χρόνων που ήδη έχουν λάβει τρεις δόσεις από το μονοδύναμο εμβόλιο. 
Το διδύναμο αυτό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί 2 και πλέον μήνες μετά την προηγούμενη τελευταία δόση. 
Μπορούν να το λάβουν επίσης και παιδιά που έχουν κάνει μόνον τις δύο δόσεις με μονοδύναμο. 
Η άδεια του διδύναμου τον περασμένο Δεκέμβριο δεν περιελάμβανε παιδιά της ηλικίας αυτής που είχαν λάβει τρεις δόσεις μονοδύναμου.
Προσέξτε τώρα: Ο FDA έδωσε την έγκριση με βάση δεδομένα από 60 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 χρόνων που είχαν ανοσιακή απόκριση και στα δύο στελέχη,  ένα μήνα μετά τη χορήγηση του διδύναμου. 
Επίσης από κλινική μελέτη που αφορούσε 24 παιδιά 6 μηνών έως 23 μηνών και 36 παιδιά 2 έως 4 ετών. 
Συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες ήσαν: ευερεθιστότητα, υπνηλία, τοπικά ερυθρότητα-άλγος-οίδημα, ανορεξία, κόπωση, πυρετός, διάρροια, έμετοι, κεφαλαλγία, αρθραλγίες, ρίγη.
Ελπίζω να γίνεται κατανοητό πως πήραν την απόφαση να χορηγήσουν το εμβόλιο σ΄ αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες με μελέτη πολύ μικρή σε υλικό και σε διάρκεια. 
Και φυσικά να κατανοήσουν και οι παιδίατροι ότι ένα εμβόλιο που χορηγείται με προσωρινή άδεια, είναι πειραματικό εμβόλιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου