Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

χοληστερίνη,δυσπεψία,αποτοξίνωση το λόγο έχει το αγριοράδικο

να θυμηθούμε πως χρησιμοποιούμε το αγριοράδικο;  

λοιπόν...
το αγριοράδικο είναι από τα πολυτιμότερα βότανα αποτοξίνωσης μαζί με την τσουκνίδα!!!!
στην ανάρτησή μου  αγριοράδικο το πολύτιμο - αλλιώς και ταράξακο
είδαμε
πως παρασκευάζουμε με όλα τα μέρη του φυτού -αποξηραμένα ή μη -αφεψήματα ή εγχύματα
και έχουμε
για το έγχυμα:
- για ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή και άνθη του βοτάνου
- μπορούμε να πίνουμε ένα φλιτζάνι  πριν το φαγητό μας ή πριν τον βραδινό ύπνο
ή
- σαν άριστο αναψυκτικό το καλοκαίρι με την προσθήκη λεμονιού...
για το αφέψημα:
2-3 μικρές κουταλιές από ρίζα ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι νερό, το σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και
πίνουμε 3 φορές τη μέρα ή κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο
για το βάμμα:
ειδικά το βάμμα το προερχόμενο από τη ρίζα, θεωρείται πως περιέχει τις ιαματικές ιδιότητες του βοτάνου στο μέγιστο...
μπορούμε να πάρουμε 30 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα...
όλα τα μέρη του βοτάνου μπορούν να φαγωθούν:
οι ρίζες
τα άνθη
οι βλαστοί
τα φύλλα
και
ας δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αγριοράδικο σε διάφορες ανισορροπίες του οργανισμού μας για να έχουμε υγεία,
ευεξία και
ευζωία...
-χοληστερίνη
ετοιμάζουμε αφέψημα από τη ρίζα του ταράξακο και
πίνουμε δύο (2) έως τρία (3) φλιτζάνια την ημέρα
-δυσκοιλιότητα 
ετοιμάζουμε έγχυμα του βοτάνου και πίνουμε ένα (1) έως δύο (2)  φλυτζάνια την ημέρα
-δυσπεψία
πριν από το φαγητό πίνουμε περίπου είκοσι (20) σταγόνες βάμματος σε ένα ποτήρι νερό,αυτό
θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα προβλήματα δυσπεψίας διότι
το ταράξακο βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των τροφών
-αποτοξίνωση 
της εποχές - όπως τέλος του χειμώνα με νωρίς την άνοιξη - που μπορούμε να βρούμε αγριοράδικα δεν χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε αποτοξίνωση
πως;
πίνοντας το χυμό τους με μπόλικο λεμόνι...
πως γίνεται;
ο χυμός γίνεται περνώντας τα χόρτα μας ωμά όπως είναι από το μπλέντερ...
το αγριοράδικο είναι από τα πολυτιμότερα βότανα αποτοξίνωσης μαζί με την τσουκνίδα!!!!
δες τε περισσότερες πληροφορίες και περισσότερα άρθρα στη:botanologia.blogspot.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου