Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού,με βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα Νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στις Κυκλάδες και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.
Αναλυτικά:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία, όπου είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένη καταιγίδα μέχρι τις πρωινές ώρες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 21-02-2018
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και νότια Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, από το μεσημέρι στα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Κυκλάδες, την κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια από ανατολικές
Διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
πηγή πληροφόρησης:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου