Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Το κριθάρι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον κίνδυνο διαβήτη.

Η έρευνα του Lund University ανακάλυψε ότι το μυστικό έγκειται στο ειδικό μείγμα διατροφικών ινών που περιέχονται στο κριθάρι το οποίο επίσης μπορεί να βοηθήσει την όρεξη του ανθρώπου και στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το κριθάρι μπορεί να βελτιώσει γρήγορα την υγεία των ανθρώπων μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον κίνδυνο διαβήτη.

Η ερευνήτρια Anne Nilsson δήλωσε ότι αποτελεί έκπληξη αλλά είναι και υποσχόμενο ότι η επιλογή του σωστού μείγματος των διατροφικών ινών μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει τέτοια αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε υγιείς μεσήλικες από τους οποίους ζητήθηκε να καταναλώνουν ψωμί παρασκευασμένο κατά μεγάλο μέρος από πυρήνες κριθαριού για 3 ημέρες, στο πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο.
Περίπου 11-14 ώρες μετά το τελικό γεύμα της ημέρας οι συμμετέχοντες εξετάζονταν για δείκτες κινδύνου διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

Μετά την κατανάλωση του ψωμιού, οι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση στις ορμόνες του εντέρου που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και την όρεξη και αύξηση ορμόνης που βοηθά στη μείωση της χρόνιας χαμηλού βαθμού φλεγμονής.
Με τον καιρό αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και διαβήτη.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Journal of Nutrition.
Πηγές: British Journal of Nutrition.
πηγή του άρθρου:iatronet.gr-δημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2016
photo:google.gr
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου