Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

επιδείνωση του καιρού προβλέπει η την ΕΜΥ

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
Νέα επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει από τη νύχτα της Τέταρτης (14-2-18) προς την Πέμπτη (15-2-18) σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Την Πέμπτη (15-2-18)
α) μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.
Μέχρι το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Βαθμιαία η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Από το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
β) πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα).
Την Παρασκευή (16-2-18)

α) μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιέρια και Ημαθία).
Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.
β) πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας. Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).
δείτε περισσότερα στο:cnn.gr/news/ellada

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου